ANUNȚ IMPORTANT PENTRU LOCUITORII COMUNEI IP!

            Aducem la cunoștința locuitorilor, că printr-o  hotărâre a Comitetulului Județean pentru Situații de Urgență Sălaj comuna IP a fost declarată zonă infectată de pestă porcină africană.

            Pentru a nu se răspândi focarul, din 25 iulie 2018 până la adoptarea unei noi hotărâri în acest sens, se interzice orice activitate în pădurile ce aparțin comunei Ip (exploatare forestieră, cules de ciuperci, etc), precum și circulația animalelor domestice, a cărnii și a preparatelor din carne de porc.

            Porcii din propriile gospodării pot fi procesați și consumați doar în scopuri proprii și numai cu aprobarea medicului veterinar.

           Orice simptome de îmbolnăvire apărute la animalele din gospodăriile dumneavostră vă rugăm să le semnalați la medicul veterinar ori la sediul primăriei comunei IP.

            Vă mulțumim pentru înțelegere!

 

FONTOS FELHÍVÁS IPP KÖZSÉG LAKOSSÁGA SZÁMÁRA!

            Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a megyei katasztrófavédelmi bizottság fertőzött településnek nyilvánította községünket, a disznópestis járvány miatt. A fertőzés továbbterjedése érdekében, 2018 július 25-től egy újabb rendelkezésig, tilos bármilyen nemű tevékenység az ipp község erdeiben (fakitermelés, gombaszedés, stb), valamint a disznó és a disznóhúsból származó termékek forgalmazása, szállítása.

            Saját nevelésű disznó feldolgozása és fogyasztása csak saját célra és állatorvosi engedéllyel lehetséges.

            Bármilyen, a betegséggel kapcsolatos tüneteket tapasztalnak az állatállományban, kérjük jelezzék az állatorvoshoz vagy a polgármesteri hivatalhoz.

Megértésüket köszönjük!